de 5 sejlråd

I Danmark omkommer der gennemsnitligt 15 personer hvert år. En stor del af disse fatale ulykker kan undgåes ved blot en smule mere omtanke.

De 5 Sejl råd fra SejlSikkert er en nem genvej til at øge opmærksomheden.

De fem sejlråd

1. Lær at sejle

Det siger sig selv at det er en god ide at have en sejladsmæssig uddannelse, og det har de fleste heldigvis også. Vi danskere har det lidt med at sejle som med at holde balancen på cyklen, når først vi har lært det, tænker vi ikke så meget over det. Men vi skal holde vores kundskaber ved lige og blive ved med at træne f.eks. mand-over-bord manøvre og især manden-ombord-igen.

Læs mere på Sejlsikkert.dk

2. Hold dit grej i orden

Mange assistancer og redningsaktioner kunne undgås, i rigtig mange tilfælde er det små bagateller der sætter en lavine i gang der fører til hændelser med behov for enten assistance eller redning. Gør skibet klar til afgang, sørg for at der er lænset, gennemgå dit skib flere gange i løbet af sæsonen. Tjek brændstoffilter, vandudskilningsfilter og kileremme, tjek fald og skøder.

Læs mere på SejlSikkert.dk

3. Planlæg din tur

Når du planlægger din tur, så husk at have plan B og Plan C med i dine tanker. Selvom du har styr på hvor du gerne vil hen, kan det blive nødvendigt at træffe andre beslutninger undervejs. Tjek vejrudsigten, ikke kun til dit forventede ankomsttidspunkt, men gerne op til flere timer senere. At blive overrasket af dårligt vejr er ikke det sjoveste.

Læs mere på SejlSikkert.dk

4. Hav en livline til land

Hjælpen kommer først når der er nogen der savner dig. Så fortæl at du tager ud at sejle, fortæl hvornår du forventer at være inde igen. Når du så er inde igen, fortæl at du er kommet ind. Det er mange måder at have livlinen til land, sørg for at have en fuldt opladet mobil i vandtæt cover, en VHF og brug f.eks. SejlSikkert Alarm app’en

Læs mere på SejlSikkert.dk

5. Brug vesten

70% af de drukneulykker der sker i forbindelse med fritid til søs er ulykker hvor der ikke har været brugt vest. Selvom vi bruger vest kan vi aligevel gøre meget for at øge vores sikkerhed, sørg for at der er skridtgjord, monter lys på vesten, gør det nemt at samle en overbordfalden op igen ved at montere en ekstra line i den “Grabhandle” vesten har. Brug livline, i det hele taget tag udgangspunkt i at blive ombord

Læs mere på SejlSikkert.dk