for sejlklubber

 

Kenneth Boa er en af i alt 27 SejlSikkert instruktører der bl.a. tager ud i havne og sejlklubber og holder foredrag. SejlSikkert har en lang række aktiviteter, der sigter på at øge sikkerheden til søs. SejlSikkert er finansieret af Trygfonden, der har samlet deres bidrag under Respekt for havet. At få besøg af Kenneth til et SejlSikkert foredrag er gratis og Kenneth kommer til sejlklubber og havne øst for Storebælt.

Der er mange gode og spændende foredrag fra SejlSikkert at vælge i mellem.

Redningsveste og beklædning

Foredraget forkuserer på at give sejlere og fiskere et større kendskab til de forskelle i brugen af vesten, sammenholdt med de forskellige typer veste der er almindeligt udbredte. Deltagerne bliver undervist i, hvilket ekstra udstyr der findes og hvordan det kan bruges. Vi gennemgår også hvordan den årlige kontrol selv kan foretages hjemme, man er velkommen til at medbringe sine egne veste så vil jeg vise hvordan den årlige kontrol laves på netop dine veste. Foredraget handler også om påklædning samt hvilke aspekter man som sejler skal tage med i sine overvejelse når man planlægger sin tur. Foredraget skifter mellem præsentationer, diskussioner og gruppearbejde, foredraget har en varighed på ca. 2 timer.

Nødkommunikation og nødblus

Foredraget fokuserer på at give sejlere og fiskere et større kendskab til de mest almindelige kommunikationsmidler, som bruges i nødsituationer til søs. Deltagerne får kendskab til procedurer ved alarmering og kommunikation med 112 eller Lyngby Radio, og de prøver pyrotekniske nødsignaler. Foredraget skifter mellem præsentationer, instruktioner, afprøvninger, diskussioner og gruppearbejde, foredraget har en varighed på ca. 2 timer.

Manden ombord igen

Foredraget fokuserer på at give sejlere og fiskere et større kendskab til, hvordan man laver en sikker bjergning af en person, der er faldet over bord. Deltagerne bliver undervist i en række teoretiske samt praktiske forhold i forbindelse med den afgørende del af mand over bord-manøvren – selve bjergningen, foredraget har en varighed på ca. 2 timer.

Fritidsfiskeri

Foredraget fokuserer på at give fritids fiskere, trollingfiskere og sejlere kendskab til, hvordan man laver en sikkerhedsplan for sin fisketur. Deltagerne bliver introduceret til sikkert grej, fiskeegnede veste og risikoen ved waders. De bliver også undervist i løsninger på problemer undervejs. Foredraget indeholder præsentationer, instruktioner, diskussioner og gruppearbejde, foredraget har en varighed på ca. 2 timer.

Sejlsikkert Alarm

Foredraget fokuserer på at give sejlere og fritids fiskere en introduktion til SejlSikkert Alarm, hvordan systemet er bygget op og hvilken værdi det har for den enkelte i den daglige brug. Der er indlagt tid til at man kan downloade den gratis App og få hjælpe til at oprette sin egen båd, til at se hvordan selve App’en virker ved brug og hvordan der reageres på udløb af sejltid. Foredraget indeholder præsentationer, instruktioner og gruppearbejde, foredraget har en varighed på ca. 2 timer. 

Sikker jollesejlads 

Foredraget forkuserer på at give jollesejlere en større og mere indgående viden om, hvad man som jollesejler skal være særlig opmærksom på, når man begiver sig ud på egen hånd. Det vil typisk være ungdomsafdelinger, hvor sejlerne får egne joller og dermed begynder at træne udenfor den organiserede træning og dermed uden følgebåd. Foredraget indeholder præsentationer, instruktioner, diskussioner og gruppearbejde. Foredraget har en varighed på ca. 2 timer. Holder jeres Sejlklub til vest for storebælt, så tag fat i Kenneth og hør om, hvilke muligheder I har for netop dette foredrag.

bestil dit Foredrag

Sejlsikkert Foredrag